One day retreat: Metamorphose

“Niets blijft en niets vergaat”
– Ovidius (43 v.Chr. – 17 n.Chr.) in Metamorphosen

“Hoe zou het zijn om eens flink schoon schip te maken? Om alle schilderijen die ik niet meer in de verkoop heb, gewoon wegdoe, opdoek?” Daan kondigde na haar vakantie een grote tranformatieslag aan. Waardoor ik werd geïnspireerd om met het meesterwerk van dichter Ovidius op de proppen te komen: Metamorphosen. Ik had tenslotte in mijn vakantie zijn geboorteplaats bezocht. “Ja”, riep ik. “Laten we schilderend in metamorphose gaan! Hoe zou het namelijk zijn om te reflecteren op de thema’s van oude werken van je, ze vervolgens met zorgvuldige aandacht wit te schilderen en dan met nieuwgierigheid te ontdekken tot welke nieuwe vormen het wil komen?”

“Doen we!”, zeiden we in koor en zo gezegd, zo hebben we gedaan.

En zo werd uit ons eigen onderzoek de eendaagse retraite/workshop Metamorphose geboren die we vrijdag 3 september in de heerlijke tuin van Danielle in Amerongen hebben gegeven.

Ook behoefte aan transformatie? Schrijf je dan nu alvast in, dan laat ik je z.s.m weten wanneer er weer ee one day retreat op de agenda staat. Er is plek voor max 6 deelnemers.

Ja, we weten het. Het is bij ons qua planning vaak erg kort dag. Maar zo gaat dat momenteel in ons leven. Je bent in het nu, je wacht, je wacht en dan in keer, bam…dan stap je naar voren en zet je het in de vorm. Dit is blijkbaar wat er nu wil gebeuren.

Aanmelden
Word je ook blij bij de gedachte dat je deze herfst met een schone lei wil beginnen, zonder dat je meteen alles wegdoet van wat je in het afgelopen jaar hebt ervaren? Doe dan mee en meld je aan op al@almawattimena.nl of stuur me een appje. Je kunt me ook bellen.

Wat kost het?
Het kost €111,- inclusief wit geverfd schildersdoek, koffie, thee en wat lekkers. We vragen je zelf iets mee te nemen voor de lunch, wat wat we met elkaar a la Potluck zullen delen.

Wat kun je verwachten?
We inspireren je met een verhaal uit het meesterwerk van Ovidius gerelateerd aan een werk van Danielle. Waarna we je begeleiden in meditatie, reflectie en visualisatie om vervolgens intuitief te ontdekken wat jij van het afgelopen jaar wil transformeren. En wie weet dient de nieuwe vorm zich dan ook spontaan aan.

Data
Zijn in de planning. Houd deze pagina in de gaten.