TRAINING

INSPIREREN EN TRANSFORMEREN MET STORYTELLING

Inleiding
In deze 3-daagse training breng ik je de basisbeginselen van storytelling bij en hoe je met een bezield verhaal anderen kunt inspireren en helpen in een transformatieproces.
Aan het einde van de training voel je je vertrouwd met het intuïtief vangen en schrijven van een inspirerend verhaal. Durf je het levendiger te vertellen en stroomt het bij je van de nieuwe ideeën en toepassingsmogelijkheden. Je eerste stap in het maken van veel vlieguren is gezet.

Vervolg
Als je de inleiding hebt gedaan en je de smaak te pakken hebt gekregen, dan biedt het vervolg je de gelegenheid om met ervaren storytellers nog meer vlieguren te maken. Ik neem je in 3 dagen verder de diepte in in de gelaagdheid van verhalen, de transformerende werking van symbooltaal en de helende kracht van verhalen.
Aan het einde van de training ben je in staat met de verhalen van anderen te werken en daarmee verbinding en transformatie tot stand te brengen.

Minimaal 3 en max. 5 personen

Inleiding – 3 dagen€ 1.295,-*
Vervolg – 3 dagen€1.295,-*
Incl. lunch en exc. 21% BTW

STORYTELLING voor trouwambtenaren

Voor aanstaande, beginnende, ervaren en 1 dags- trouwambtenaren
Heb jij ook de verhalenverteller in jezelf ontdekt?
En overweeg jij om te reageren op die vacature van Bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand (Babs)? of:
* ben je voor 1 dag benoemd en wil je graag goed voorbereid voor de dag komen?
* ben je al begonnen en heb je nog een extra zetje nodig?
* ben je reeds ervaren en wil je graag nieuwe inspiratie en creatieve ideeën opdoen?

Storycatching, – writing end- telling
In deze 1-daagse workshop breng ik je de kunst van storytelling bij en hoe je die op een creatieve en intuïtieve manier kunt inzetten in het ‘vangen’ en schrijven van je verhaal. Om vervolgens te oefenen met het verschil tussen een verhaal voordragen en een verhaal bezield overdragen (performing).  Waarmee je niet alleen het bruidspaar op een bekrachtigende wijze verbindt, maar ook hun gasten weet te ‘upliften’.  Zodat je met jouw verhaal iedereen door die spreekwoordelijke overgansgpoort heen tilt.

Zelfvertrouwen, inspiratie en nieuwe voeding
Aan het einde van de dag voel je je vertrouwd met het intuïtief vangen en schrijven van een mooi verhaal. Durf je het levendiger te vertellen en stroomt het bij je van de nieuwe ideeën.

Minimaal 3 en max. 5 personen

1 dag€ 500,-*
Incl. lunch en exc. 21% BTW

DIALOOGBEGELEIDING

Inleiding

In deze training van 3 dagen ervaar je hoe je een betekenisvol gesprek in een veilige setting kunt hebben. Door het zelf te ervaren leer hoe je uiteindelijk ook zelf een dialoog kunt begeleiden. Aan het einde van de training ken je verschillende dialoog methodieken, heb je de ervaring hoe het is om een dialogisch gesprek te voeren en te begeleiden vanuit verbinding met jezelf én met de ander en heb je de vertaalslag gemaakt naar je eigen leven en werkende praktijk.

Minimaal 5 en maximaal 8 personen

Train de trainer
Om aan deze 3-daagse mee te doen, heb je al ervaring met het begeleiden van dialogen. Je bent danwel getraind, danwel je hebt vanuit een andere discipline ervaring met procesbegeleiding en geweldloze communicatie. In deze training leer je hoe je jouw kennis en ervaring met dialoogprocesbegeleiding overdraagt aan anderen. Op een manier die jouw eigen is. je gaat dus ook je eigen trainingsstijl ontdekken en inzetten. Daarbij inspireer ik je met verschillende creatieve en intuïtieve werkvormen. Aan het einde van de training ben je geïnspireerd en gemotiveerd om zelf dialoog trainingen in jouw omgeving te gaan geven.

Minimaal 5 en maximaal 8 personen

Inleiding$ 1.095,-
Train de trainer$ 1.495,-

Mindfull en vitaal in werk en privé

Inleiding: Meditatie en communicatie – 1 dag
Vind je het moeilijk om nee te zeggen en tijd voor jezelf te vinden? Ben je druk met van alles, kom je tijd te kort, maar verlang je ook naar meer rust en reflectie? Dan zou deze 1-daagse workshop je wel eens een praktisch handvat kunnen geven om meer balans aan te brengen in je werk en in je privé leven. In de inleidende trainingsdag laat ik je kennismaken met een eenvoudige manier van mediteren en de effecten daarvan op je concentratie, je communicatie en je vitaliteit.

Na deze dag gaat er een wereld voor je open. Je hebt ontdekt dat juist de vertraging maakt dat je kunt versnellen op een manier waar je niet moe van wordt, maar juist meer energie van krijgt.

Meditatie en creatie – 2 dagen
Deze tweedaagse kun je doen als je al bekend met meditatie en/of als je de inleiding hebt gedaan. In deze tweedaagse leer ik je verschillende (actieve) meditatietechnieken en hoe je vanuit de ruimte en rust die er dan in je ontstaat tot creatieve expressie kunt komen. Dit in tegenstelling tot de gebruikelijke brainstormsessies die voornamelijk vanuit het hoofd geïnitieerd worden. In deze training leer je hoe je vanuit de rust in je hart nieuwe inspiratie kunt genereren.

Inleiding Meditatie en communicatie – 1 dag €500,-
Meditatie en creatie
– 2 dagen
€1.095,-

geweldloze communicatie

In deze 3-daagse training maak je kennis met de kracht van Geweldloze Communicatie. Door oog te hebben voor zowel jouw eigen behoeften als die van de ander los je elke situatie samen op, zonder oordeel of verwijt. Je communiceert vanuit de intentie om te verbinden en je gesprekken zijn veel constructiever. Je haalt het beste uit je relaties met anderen en je komt vanuit nieuwe perspectieven tot breed gedragen oplossingen.

Ik geef deze training vanuit ICM opleidingen en trainingen.

Geweldloze communicatie
3 dagen €1.395,-

“Ik heb veel geleerd gedurende de trainingsdagen. Alma creëert een veilige en open sfeer door haar eigen openhartigheid en door een persoonlijke draai aan de training te geven. Ook is er ruimte voor eigen inbreng en persoonlijke casussen”

— deelneemster aan training Geweldloze communicatie en dialoog

Zij is betrokken bij de groep en hetgeen ze over wil brengen. Zij heeft ons allemaal erg veel aandacht gegeven

— deelneemster aan training Inspireren met Storytelling