Huwelijk & Ceremonie

vanaf € 950,-
* excl. 21% BTW, reiskosten
en gemeentelijke leges
(hoogte verschilt per gemeente)

Magisch · Persoonlijk · Lichtvoetig

Als gast-trouwambtenaar inzetbaar, in binnen en buitenland ·
Officieel beëdigd trouwambtenaar

IN NAAM VAN DE LIEFDE

In een uitgebreid persoonlijk gesprek , ga ik op zoek naar het verhaal achter jullie verhaal. Vervolgens laat ik mij inspireren door wat jullie beweegt en schrijf ik jullie verhaal. Tijdens de ceremonie geef ik dat terug op een wijze die -naar zeggen- persoonlijk, lichtvoetig en verrassend inspirerend is. Wil je weten of het klikt? Neem dan vrijblijvend contact met me op.

Over Alma

Toen ik in 2009 door de gemeente Naarden gevraagd werd of ik alsjeblieft mensen wilde trouwen, was ik zelf nog niet eens getrouwd. Ik was hoogzwanger toen mijn man en ik op een maandagochtend ons in 2001 als partners lieten registreren met de gedachte: ‘Dat feest, dat komt nog wel een keer. En dan zetten we onze akte ook tegelijk om in een trouwakte.’ 12,5 jaar later en twee kinderen verder was het dan eindelijk zover. In 2013 werd ik officieel en spontaan -dat kan ook- ten huwelijk gevraagd. En het mooie was dat ik dus al 4 jaar in de trouwkeukens van anderen had mogen kijken en veel inspiratie had kunnen opdoen. Zoveel jaren verder kan ik oprecht zeggen: wat is trouwen toch een intens liefdevol ritueel. En wat voel ik me elke keer weer vervuld en verguld als ik daar als huwelijksambtenaar, storyteller en ritueelbegeleider aan mag bijdragen.

Kennismaken?

Alma Wattimena

inSPIRATIE op de weg naar het huwelijk

In elk liefdesverhaal zitten parels verborgen. De kunst is om ze, verborgen in de oesters, samen met jullie op de bodem op te duiken en ze als schatkisten te openen. Lukt dat eenmaal, dan krijg ik vaak toegang tot een bron aan inspiratie die voor mij zo onuitputtelijk en voedend is, dat ik daarna in één lange ademteug kan doorschrijven. In de loop der tijd zijn zo ook meesterwerken en bijzondere trouwlocaties op mijn pad gekomen, doordat bruidsparen mij met hun inspiratie mij weer de weg hebben gewezen naar bronnen en plaatsen die ik anders nooit gevonden had. Ik denk dat dàt ook mijn persoonlijke stijl is: ik laat me graag leiden door mijn intuïtie en mijn nieuwsgierigheid. Zowel in de interviews die ik van jullie afneem, het doen van de research en het schrijven van jullie verhaal. Af en toe publiceer ik hieronder mijn memoires waarin ik verhaal over die bronnen en die meesterwerken die ik op weg naar het huwelijk ontdek. Mogelijk inspireert het jullie ook weer op jullie weg naar het huwelijk.

MEMOIRES

Pura Vida

Vorig jaar nazomer mocht ik met eigen ogen ervaren hoe bijzonder deze retraite plek is: Finca Pura Vida in Andalusie. Met mijn collega Danielle Jaspers geef ik al jaren retraites in Portugal en Nederland en op een dag weet zij: “Alma, in Spanje staat een huis. En in dat huis, daar wil nu de liefde stromen.” Dus verplaatste zij haar aandacht naar Spanje en heeft ze samen met de andere oprichters van Tribu del Alma een prachtige retraiteplek gecreëerd. Hier mag en kan van alles ontstaan. En zo is het programma The way to the wedding ontstaan: Om ook de reis naar het huwelijk toe zo bewust mogelijk af te leggen, bieden wij aanstaande bruidsparen de mogelijkheid een lang weekend of een midweek door te brengen op deze magische plek. Met mij heb je dan verschillende interviews, waaruit ik de informatie en de parels kan halen voor mijn verhaal aan jullie. Maar ook jullie zelf zullen op deze manier geïnspireerd raken voor bijvoorbeeld je eigen geloften die je mogelijk aan elkaar wilt gaan geven. En een andere mogelijkheid is dat muzikant Ray Klaassen en/of beeldend kunstenaar Danielle Jaspers van Tribu del Alma zich door jullie verhalen laten inspireren en een muziekstuk en/of kunstwerk op maat maken voor jullie als mogelijk huwelijkskado.

Wil je weten wat er mogelijk is? Kijk hier dan op de agenda van Tribu del Alma welke data er nog vrij zijn en neem contact met me op. Bel, app of mail me en dan kunnen we samen jouw programma op maat maken.

Haft Paykar

Als ik op een dag gevraagd wordt een huwelijk in Sardinie te voltrekken tussen de van oorsprong Iraanse Nazanin en de Nederlandse Max, stel ik mijzelf hardop de vraag: “Wat brengt Iran/Perzië en Italie bij elkaar?”. Met andere woorden: welke bron mag ik hierin vinden om voor het verhaal te gebruiken dat ik hen heb te vertellen? Wil je weten hoe dit afloopt? Kijk dan later nog een keer op deze site. Dan heb ik het verhaal verder afgeschreven…..

Wordt vervolgd dus.

De kleine Prins

Hoe werkt dat precies? Waar haal jij je inspiratie vandaan? En wanneer weet je of je goed zit met de bronnen die je onderweg in jouw research fase op het spoor komt? “Synchroniciteit”, antwoord ik dan, als ik deze vraag wel eens krijg.

Wordt vervolgd…


Beëdigd in

2010Aantal huwelijken

220Reviews

15