LUCID DREAMCIRCLE

DREAM & STORYCATCHING


Als kind droomde ik lucide. Dan was ik wakker in mijn droom en kon ik bepalen wat ik droomde. Ik kon alles in mijn droom wat ik in het normale leven niet kon; vliegen, de flik flak, over daken rennen, uit ramen springen. Toen ik ouder werd, raakte ik die vaardigheid kwijt. Maar ontdekte ik dat je het weer kunt activeren als je er bewustzijn op ontwikkelt. Sterker nog, Lucide kunnen dromen is zelfs een beoefening in de oudeTibetaanse en Mexicaanse traditie waarmee je contact kunt maken met je onderbewustzijn. En zodoende alle onderdrukte gevoelens en blokkerende emoties kunt transformeren in wijsheid, schoonheid en liefde.

En het leuke is: iedereen kan het leren om lucide te dromen. Het is in wezen het activeren van je zelfhelende vermogen! Een van de voorwaarden om lucide te kunnen dromen, is het activeren van je droomgeheugen. En dat doe je door te beginnen met elke dag je dromen op te schrijven zodra je wakker wordt. Wat vervolgens helpt, is om je droom met iemand anders te delen. Niet om je droom te duiden, maar puur om woorden te geven aan het onderbewustzijn dat in je droom met je probeert contact te maken. In de lucide droomcirkels die ik zowel online als offline organiseer, deel je met regelmaat je dromen met anderen.

Wil je meedoen met een droomcirkel of de 2-daagse introductieworkshop Lucid dreamcatching? Kijk dan op de agenda wanneer ik ze geef. Je kunt op elk willekeurig moment instappen.