De Kunst van de verlossing©

The Nursing Madonna by unknown master from Bruges, 16th century. Museu de Aveiro, Portugal

In 2011 schreef ik in mijn blog op mijn website voedendverwkikkend.nl:

Februari: “Verlossers gezocht! Begin dit jaar heb ik voor mijzelf een thema benoemd waar ik als dialoogbegeleider en schrijver mijn licht op wil laten schijnen: DE VERLOSSING. Mijn intentie is om dit thema in de breedste zin van het woord van verschillende kanten te belichten. Met het doel inzicht te krijgen in wat het proces van verlossing ons als mensen wil vertellen en wat het van je als mens vraagt anderen in het proces van verlossing te begeleiden. De vorm waarin al deze perspectieven samenkomen, laat ik nog in het midden. Het zou een boek kunnen worden, een serie columns, interviews, een documentaire of een korte film. Wat ik hierover kan zeggen, is dat ik graag ruimte laat voor die vorm die graag geboren wil worden. Heb jij ook wat te delen in het proces van verlossing, voel je vrij om op deze weblog je reactie achter te laten.

April: “Het eerste intakegesprek met de Vroedvrouw heeft plaatsgevonden. Zoals elke begeleide bevalling begint bij een eerste kennismaking met een verloskundige of een gynaecoloog, zo was dat deze avond ook zo. Ik had de kring van Verloskundigen Amsterdam uitgenodigd om onze gezamenlijke kennis , ervaring en wijsheid uit te wisselen rondom de vragen: Wat laat het natuurlijke proces van geboorte en dus verlossing ons zien als mensen? Wat zijn de obstakels waardoor  het ons niet lukt om dat natuurlijke proces te kunnen of durven volgen? En hoe kunnen we een relatie leggen tussen wat het proces ons laat zien en wat er in onze wereld nodig is om een overgang naar een nieuw soort samenleving te maken? Wat ik zeg, de kennismaking is geweest en eigenlijk al meer dan dat. Zoals Otto Scharmer dat in zijn Theory U zo treffend zegt: de toekomst laat zich in het nu zien. Vroede Vrouwen, we zitten heel dicht bij het vuur. De mensheid heeft met jullie goud in handen! 

En nu, 19 jaar later, in 2020, blaas ik dit onderzoek opnieuw leven in. In mijn blogs en op social media zal ik verslag doen van de reis die ik hierin afleg, op weg naar het vinden van vorm in 2021. Voel je je aangetrokken tot mijn onderzoek, om wat voor een reden dan ook, neem dan gerust contact met mij op: al@almawattimena.nl

Eén goddelijke komedie

Heb je even? 700 jaar Dante Allighieri’s Goddelijke komedie. Tijdens een verhitte politiek getinte discussie op jawel, eerste Paasdag, wist mijn dochter voor een kort moment uit te zoomen: “Mam, dit tafereel hier aan de ontbijttafel is toch net een groot theaterspektakel?” Ik moest nog even schakelen, dat moet ik toegeven. Maar vanochtend hoor ik…

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.