Overgangsmomenten

Storytelling, dialoog en rituelen in tijden van transitie
Alma: “Ieder mens en elke organisatie gaat overgangsfasen door. Denk aan het worden van 16, 18 , 21, 40, 50 of 65 jaar. Of geboren worden, trouwen, scheiden, verhuizing, verbouwing, met pensioen gaan en overlijden. Of het vieren van jubilea van organisaties, verenigingen en huwelijken. Zo’n overgangsfase noemen we ook wel transitie. Mijn ervaring is dat als je tijdens zo’n overgangsfase of -moment
verhalen en rituelen inzet, je  maximaal gebruik maakt van de magie van dat moment.

En als je dát lukt, zul je ontdekken dat er in zulke momenten pareltjes verborgen liggen.

Een veilige ruimte van zorg, rust en aandacht
Ontwikkeling vraagt om een veilige ruimte van zorg, rust en aandacht. Rupsen, vlinders, oesters en parels laten dat zo mooi zien. Om te ontwikkelen, van vorm te veranderen,  zijn perioden van rust en inkeer nodig. Net zo lang tot het tijd is om de nieuwe vorm aan de buitenwereld te tonen of om ontdekt te worden.

Ten tijde van overgang en transitie
Zit je aan de vooravond van een belangrijk veranderproces of zit je er midden in en wil  je graag de potentie tot transformatie benutten? En heb je behoefte aan begeleiding of iemand die je voordoet hoe je zo’n proces begeleidt? Neem dan gerust contact met mij op. Ik bied begeleiding, inspiratiesessies, workshops, trainingen en retraites aan.