Dialoog

Deep listening- Een dialoog tussen twee of meer mensen vraagt de bereidheid om diep naar elkaar te te willen luisteren. Met uitstel van oordeel en een oprechte nieuwsgierigheid naar de wijsheid van anderen. Als we hiertoe bereid zijn, is het mogelijk om de reis van het hoofd naar het hart te maken.

Waarom de reis van het hoofd naar het hart?
Als we met het hart luisteren, horen we veel meer. Komen we meer te weten. Voelen we ons meer verbonden.  Wie wil dat nou niet? Iedereen kan het, alleen we zijn in de wereld van discussie en debat soms vergeten hoe we een dialogisch gesprek kunnen opstarten en begeleiden.

Leiderschap
Om een dialoog in jouw team, met jouw collega’s of in jouw gemeenschap op te starten, heb je te beginnen met daar leiding in te nemen. Daarmee bedoel ik dat je je sterk hebt te maken om tijd en ruimte te reserveren om dat goede dialogische gesprek met elkaar aan te willen gaan.

Begeleiding, workshop en training
Wil je graag een keer met je eigen team in dialoog onder leiding van een professionele dialoogbegeleider? Of wil je in een introductieworkshop kennismaken met de principes van de dialoog? Of heb je al enige ervaring en heb je interesse in een train-de-trainer- training? Kijk dan hier voor het aanbod en neem gerust contact met me op.