De kunst van het lachen

Alma: “Lachen is in mijn leven een onmisbaar heilzaam medicijn. Zo omring ik mij graag met mensen die de kunst van het lachen verstaan. Die zelfs in de meest ongemakkelijke situaties de humor kunnen ervaren van het moment en dat kunnen doorgeven. Vaak komt dat moment heel spontaan, als je helemaal aan en open staat en in contact bent met wat er op dat moment in de ruimte aanwezig is. De lach die dan vanuit je buik naar je keel rolt kan heel aanstekelijk en verlossend werken.”

Wat is lachmeditatie?

Salima Bours van lachmeditatie.nu

“Lachmeditatie is een methode om uiteindelijk tot meditatie te komen, oorspronkelijk ontwikkeld in de jaren zeventig door Osho in India.
Tijdens een lachmeditatie lach je zomaar, zonder reden. Nou klinkt dat misschien gek, maar het kan echt. Lachen met een groep(je) werkt goed omdat er altijd wel iemand bij is met een aanstekelijke lach! Het is echt de vrolijkste manier van mediteren die er is. Tegelijk lachen en denken blijkt moeilijk samen te gaan, en door een tijdje te lachen maakt je lichaam het gelukshormoon endorfine aan, waardoor je je lekker ontspannen voelt. Het brengt je in het hier en nu en de stilte na het lachen geeft nog meer verdieping aan die ervaring.
De een voelt zich heel ontspannen erna, de ander bruist van de energie…”