Boeken

Het doel was nooit een boek te schrijven. De intentie was om met elkaar verhalen te delen over SeederDeBoer. Niet de verhalen die aan de oppervlakte liggen. Maar de verhalen die we allemaal voelen en niet zo makkelijk kunnen aanraken of vertellen.Jurgen Schut (partner SeederDeBoer) in Inleiding op “De reis is het doel” 

De reis is het doel – “Ontsluit ons zieleverhaal in onze tijd van transitie. En neem ons aan de hand van storytelling mee op reis langs onze eigen verhalen.” Zo luidde de opdracht die ik begin 2017 van organisatieadviesbureau SeederDeBoer aannam. Na ruim een half jaar de medewerkers en partners van SeederDeBoer begeleid te hebben in het delen van elkaars verhalen, samen met beeldend kunstenares Claudia Volders en videograaf Elwin Bes, werd na deze reis de wens uitgesproken:
“Wij willen graag ons zieleverhaal in boekvorm.” En zo geschiedde. Ik schreef het manuscript van hun zieleverhaal waar ik de mythische verhalen als een raamvertelling doorheen weefde, die de medewerkers en de partners zelf hadden geschreven.

The making of – video
Bekijk hier de video “The making of” dat het proces weergeeft van het verhalen delen tot en met de boeklancering. Beeld en montage: Elwin Bes.

Hayo Baarspul was verantwoordelijk voor de eindredactie, Toeke van de Bosch verzorgde de opmaak en de vormgeving, Claudia Volders de afbeelding aan de binnenkant van de hardcover.

Het verhaal ‘De reis is het doel’  is het co-creatieve resultaat van de reis die dit bedrijf gezamenlijk heeft afgelegd.  Publicatiedatum: 11 april 2019.

Wil je meer weten over de totstandkoming van dit project? Neem dan gerust contact met me op.