Verslag symposium storytelling Groningen

Nieuwsbrief Verhalen van Groningen

Verslag van het symposium Storytelling op 17 november 2015: “Dagvoorzitter Alma Wattimena opende het symposium met een aansprekende en inspirerende lezing over hoe je pakkende verhalen vertelt. “Een goed verhaal verbindt, verbeeldt en verwondert. Je begint bij jezelf, maar het verhaal eindigt bij de ander: die moet zich kunnen inleven in de hoofdpersoon en zich afvragen: ‘wat zou ik doen?’” Wattimena, in het dagelijks leven ritueelbegeleider en verhalenverteller, onderscheidde een aantal vaste fasen in een verhaal, gebaseerd op verschillende verhaaltheorieën, waaronder die van de Amerikaanse mytholoog Joseph Campbell. De ‘fasen in een heldenleven’ vormden een leidraad voor de workshops in de middag. Ze waarschuwde het publiek ook: “Je moet je luisteraars binnen zeven minuten voor je hebben gewonnen, anders dwalen ze af.”

http://www.deverhalenvangroningen.nl/alle-verhalen/identificatie-is-interesse-symposium-over-storytelling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s